Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται το έργο για την ύδρευση της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, είχε χθες ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το Έργο Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στον κ. Γκίκα ότι τα έργα της Β΄ και Γ΄ φάσης, που περιλαμβάνουν την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, προϋπολογισμού 250 εκατ. €, εντάχθηκαν και επίσημα στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθούν συνεπώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπλέον, προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει προγραμματιστεί, τις επόμενες ημέρες το έργο θα περάσει από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Παραχώρηση για 30 χρόνια

Το έργο θα παραχωρηθεί στον ανάδοχο για 30 χρόνια, εκ των οποίων τρία χρόνια υπολογίζονται ως κατασκευαστική περίοδος και 27 χρόνια ως περίοδος λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής.

Σε ότι αφορά στο έργο κατασκευής της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας και τα συνοδά έργα, προϋπολογισμού 29,1 εκατ. ευρ’ω, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος και η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να επισκεφτεί και τις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν τα μεγάλα έργα ύδρευσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές