Η Apple προχώρησε στην εξαγορά της Credit Kudos, μίας βρετανικής startup εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανοικτής τραπεζικής και της παροχής δεδομένων πιστωτικού ιστορικού.

Η εξαγορά ουσιαστικά έγινε γνωστή όταν εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της Credit Kudos, με ημερομηνία 21 Μαρτίου, μία αναφορά ότι πλέον η εταιρεία είναι θυγατρική της Apple. Παρομοίως, ο σύνδεσμος για τις πολιτικές διαχείρισης προσωπικών δεδομένων παραπέμπει πλέον στην ιστοσελίδα της Apple.

Η Credit Kudos είναι πρακτικά μία υπηρεσία πιστωτικού ελέγχου, η οποία υποστηρίζει ότι παρέχει μία περισσότερο σφαιρική εικόνα για την οικονομική κατάσταση ενός προσώπου και την «πιστωτική του αξιοπιστία», σε σχέση με άλλες παρόμοιες λύσεις της αγοράς.

Ουσιαστικά, η υπηρεσία εκμεταλλεύεται τις βρετανικές πλατφόρμες ανοικτής τραπεζικής για να αναλύσει τα λογιστικά δεδομένα των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα ταχύτερης και καλύτερης λήψης αποφάσεων στην περίπτωση που άτομα προσέρχονται και αιτούνται δάνεια ή άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα μπορούσε να αποτελεί τον προάγγελο άφιξης της Apple Card στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι η πιστωτική κάρτα της Apple είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Block, η εξαγορά ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και φέρεται να είχε τίμημα περί τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία