Ισχυρό τόνο από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και των προσδοκιών ότι μπορεί να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, λαμβάνει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο και δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην αντίσταση των 860-865 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,46% στις 863,87 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο τόνος που δίνεται σαφώς δεν έχει να κάνει με τις εσωτερικές δυνάμεις της Λεωφ. Αθηνών, η οποία αν και βρίσκεται στα όρια της υπερπουλημενης ζώνης, δεν μπορεί να προσφέρει την ασφάλεια που αναζητούν την τρέχουσα περίοδο πολλά χαρτοφυλάκια, ώστε να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη.  Άλλωστε, πέραν της αβεβαιότητας που προκαλεί ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, ουδείς μπορεί ακόμη να εκτιμήσει το πλήρες μέγεθος των προβλημάτων που αυτός προκάλεσε.

Πάντως η σημερινή ισχυρή μάλιστα αντίδραση έρχεται σε ένα σημείο που η αγορά τη χρειαζόταν, ώστε να μην οδηγηθεί προς τις 830 μονάδες. Τώρα έχει μπροστά της τα τρέχοντα επίπεδα, τα οποία πρέπει να διασπαστούν αποφασιστικά ώστε να φέρουν τον γενικό δείκτη προς τη ζώνη των 900 μονάδων. Στον FTSE 25 η κοντινή αντίσταση είναι στις 2.112 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός προσεγγίζει τη δική του στις 630 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική ξεχωρίζει με το +5,49% που καταγράφει, με την Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθεί με το δικό της +4,39%. Άνω του 3% είναι η άνοδος σε Aegean, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Eurobank, Alpha Bank και ΟΤΕ, ενώ το θετικό πρόσημο κυριαρχεί σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders