Αύξηση παρουσίασαν τα μεγέθη της εταιρείας πληροφορικής CPI κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 1/7/2021 – 31/12/2021. Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) ανήλθε σε 526.000 ευρώ έναντι 398.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 32%. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων τετραπλασιάστηκαν στα 162.000 ευρώ έναντι 41.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Άνοδος στα καθαρά κέρδη

Τα έσοδα σε επίπεδο εξαμήνου παρουσίασαν μικρή αύξηση 2% και διαμορφώθηκαν σε 9,08 εκατ. ευρώ έναντι 8,88 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν άνοδο 33% και διαμορφώθηκαν στα 123.000 ευρώ έναντι 93.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Αισιοδοξία

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της CPI, Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας το πρώτο εξάμηνο όπου καταφέραμε να αυξήσουμε την κερδοφορία της εταιρείας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια πολύ λυπηρή εξέλιξη ανθρωπιστικά και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα, φυσικά επηρεάζει παράλληλα και την αγορά. Σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις ανατιμήσεις ενέργειας και τις ανατιμήσεις προϊόντων καλούμαστε να σχεδιάσουμε την πορεία μας σε αντίξοες συνθήκες. Τα αποτελέσματά μας στο εννεάμηνο θα είναι καλά, προχωράμε κανονικά στο επενδυτικό μας πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσουμε την χρονιά ανοδικά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις