Το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όχι μόνο καταφέρνει να απορροφήσει τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών εκδηλώνονται, αλλά και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 870 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,02% στις 870,73 μονάδες, με τον τζίρο μέχρι στιγμής όμως να είναι ελαφρώς επιφυλακτικός.

Όπως έχει τονιστεί πολλάκις οι κινήσεις ιδίως των ξένων χαρτοφυλακίων είναι αυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα τερματικά της Λ. Αθηνών, με αποτέλεσμα οι κινήσεις του γενικού δείκτη να συνδέονται περισσότερο με τις διεθνείς εξελίξεις. Και οι διεθνείς εξελίξεις που κυριαρχούν δεν είναι άλλες από τον ρωσοουκρανικό πόλεμο και τις αποφάσεις της Federal Reserve, με το πρώτο μέτωπο σήμερα να δείχνει κάποια σημάδια ότι μπορεί να βρίσκονται οι δύο πλευρές μπροστά σε μια ειρηνική συμφωνία.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγοραστικές κινήσεις δεν μπορούν να ανατραπούν από κάποια αρνητική εξέλιξη, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να έχουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα εωσότου υπάρξει κάποια σαφέστερη εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πάντως, στο ΧΑΑ, η χθεσινή βελτίωση του τζίρου, άφησε κάποια καλύτερη εικόνα για τις προθέσεις και των μακροπρόθεσμων αγοραστών, μετά από δύο εβδομάδες διστακτικών κινήσεων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Σαράντης και Quest ξεχωρίζουν με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Jumbo, Εθνική, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Eurobank και Πειραιώς. Θετικά κινείται επίσης η πλειονότητα των τίτλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες