Υπουργός Ενέργειας Σαουδικής Αραβίας: Αφήνουμε εκτός OΠΕΚ+ την πολιτική

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ ξεκαθαρίζει γιατί ο ΟΠΕΚ και οι συμμαχικές χώρες του που παράγουν πετρέλαιο αρνούνται μέχρι στιγμής να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν η Δύση και πολλοί διεθνοί φορείς απέναντι στη Ρωσία

Υπουργός Ενέργειας Σαουδικής Αραβίας: Αφήνουμε εκτός OΠΕΚ+ την πολιτική

O ΟΠΕΚ+ θα κρατήσει την πολιτική μακριά από τη λήψη αποφάσεων υπέρ του «κοινού καλού» της σταθεροποίησης των τιμών της ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Καθώς κυβερνήσεις και διεθνείς φορείς σε όλο τον κόσμο «κλείνουν την πόρτα» στη Ρωσία –μεγάλο εξαγωγέα πετρελαίου και εταίρο της διακυβερνητικής οργάνωσης των 13 μεγάλων εξαγωγέων– εξαιτίας της εισβολή της στην Ουκρανία, ο ΟΠΕΚ και οι συμμαχικές του χώρες που παράγουν πετρέλαιο αρνούνται μέχρι στιγμής να ακολουθήσουν αντίστοιχο δρόμο.

Μιλώντας στο CNBC την Τρίτη, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ σημείωσε ότι η ίδια η ύπαρξη του οργανισμού εξαρτάται από τον διαχωρισμό της αποστολής του, που είναι να σταθεροποιεί τις τιμές του πετρελαίου, από άλλους γεωπολιτικούς παράγοντες, ακόμη και σε περίπτωση μιας ευρέως καταδικασμένης στρατιωτικής εισβολής.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπερψήφισαν το σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που καλεί τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή και να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, αλλά ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν άλλα φόρουμ μέσω των οποίων το Βασίλειο θα μπορούσε να εκφράσει τη γνώμη του για τις ενέργειες της Ρωσίας.

«Αφήνουμε εκτός ΟΠΕΚ+ την πολιτική»

«Όταν πρόκειται για τον ΟΠΕΚ+ — θα έπαιρνα το προνόμιο να πω ότι είμαι σε αυτόν τον οργανισμό εδώ και 35 χρόνια και ξέρω πώς καταφέραμε να διαχωρίσουμε τις πολιτικές μας διαφορές από ό,τι είναι για το κοινό καλό όλων μας», είπε ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ.

«Αυτή η κουλτούρα έχει εισχωρήσει στον ΟΠΕΚ+, οπότε όταν μπαίνουμε σε αυτήν την αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΠΕΚ ή στο κτίριο του ΟΠΕΚ, ο καθένας αφήνει την πολιτική του στην εξωτερική πόρτα αυτού του κτιρίου και αυτός η κουλτούρα μας ακολουθεί».

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο