
Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την επιβολή 20 προστίμων για παραβίαση των κανόνων για την αντιμετώπιση της Covid έπειτα από την ολοκλήρωση της έκθεσής της για τα πάρτι που οργανώθηκαν στους κύκλους της βρετανικής εξουσίας εν μέσω αυστηρού lockdown, ένα σκάνδαλο που έπληξε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Στην ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ δεν διευκρινίζει ποια είναι τα πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί τα πρόστιμα.
Περί τον Ιανουάριο, η υπόθεση έμοιαζε ότι κλονίζει την πρωθυπουργία Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ντάουνινγκ Στριτ λόγω των συνεπειών του σκανδάλου τόσο στην κοινοβουλευτική του ομάδα όσο και στην βρετανική κοινή γνώμη. Η συγκυρία που δημιούργησε όμως η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας βοήθησε τον Μπόρις Τζόνσον να διαφύγει.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας της Σκότλαντ Γιαρντ που συμπέρανε ότι οι παραβάσεις έχουν όντως γίνει είναι πιθανόν να επαναφέρουν στην επιφάνεια το σκάνδαλο, ακόμη περισσότερο αν στην πορεία διαπιστωθεί ότι ένα από τα είκοσι πρόστιμα αφορά τον ίδιο τον βρετανό πρωθυπουργό.
Ερευνα σε δέκα πάρτι
Η έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ επικεντρώθηκε σε περισσότερα από δέκα πάρτι που έγιναν κατά την περίοδο 2020-2021. Ο Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε σε αρκετές από τις συγκεντρώσεις αυτές.
Οι αποκαλύψεις για την οργάνωση πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλους χώρους της βρετανικής εξουσίας, την ώρα που οι Βρετανοί ήταν αναγκασμένοι να απέχουν από κάθε κοινωνική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της επιδημίας κλόνισε την βρετανική ηγεσία και το κύρος του Μπόρις Τζόνσον, η δημοτικότητα του οποίου καταβαραθρώθηκε.
Ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, ο βρετανός πρωθυπουργός παρουσίασε κάποιου είδους mea culpa, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί λέγοντας ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας.
Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν διευκρίνισε την ταυτότητα των προσώπων στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, επικαλούμενη τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας. Επίσης, δεν αποσαφήνισε ποια πάρτι αφορά η επιβολή των προστίμων, ώστε να μην «φωτογραφίσει» τους παραβάτες.
Η αστυνομία δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνά της για το σκάνδαλο και έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει τα πάντα για ταχεία πρόοδο. Διευκρίνισε δε ότι είναι πιθανόν να ακολουθήσει η επιβολή και νέων προστίμων αν υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις για παραβιάσεις των κανόνων.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές