Σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ. Πάντως, το πρόβλημα των σημαντικών κενών στην αγορά εργασίας σε σχέση με τον όγκο των ανέργων παραμένει προκαλώντας… πονοκέφαλος στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση ADP, οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 455.000 τον τελευταίο μήνα, ήτοι ελαφρά πάνω από τις 450.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 486.000.

Μεγαλύτερος κερδισμένος και αυτό τον μήνα ο ευρύτερος κλάδος των υπηρεσιών, με την ψυχαγωγία και φιλοξενία να ξεχωρίσουν προσθέτοντας 161.000 θέσεις. Ακολούθησε ο κλάδος της υγείας και της παιδείας με αύξηση κατά 72.000.

Η σημερινή έκθεση ήρθε να επιβεβαιώσει την σταθερή πορεία ανάρρωσης της αγοράς εργασίας, με το ρυθμό ανάπτυξης νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα να έχει θετικό πρόσημο σταθερά τους τελευταίους 23 μήνες αφήνοντας πίσω του το… κραχ που προκάλεσε η πανδημία. Πάντως παρά την υψηλή ζήτηση για προσωπικό, ο μεγάλος αριθμός των κενών θέσεων εργασίας παραμένει, ωθώντας τις επιχειρήσεις να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς συμβάλλοντας στη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Δεν είναι τυχαίο πως το θέμα έχει απασχολήσει και τη Fed, με τον Τζερόμ Πάουελ σε δηλώσεις του να έχει παραδεχτεί πως η αγορά εργασίας παρουσιάζει τόσο «σφικτή» εικόνα που δεν είναι φυσιολογική.

Σε δημοσκόπηση του Conference Board, ένα ποσοστό ρεκόρ καταναλωτών ύψους 57,2% υποστήριξε πως υπάρχει πληθώρα θέσεων εργασίας.

Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά οι αναλυτές περιμένουν πως η έκθεση για την απασχόληση, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή, θα είναι επίσης βελτιωμένη, με τη προσθήκη σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας το Μάρτιο και το δείκτη ανεργίας να μειώνεται περαιτέρω στο 3,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή