Έφοδο στα γραφεία της Gazprom στη Γερμανία έκαναν οι αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το ρόλο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στην άνοδο των τιμών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με την Κομισιόν έκαναν έφοδο στα γραφεία εταιρειών όπως η Gazprom Germania GMbH και η Wingas GmbH, που καλύπτουν περίπου το 20% των αναγκών της γερμανικής αγορά. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έρευνας που «τρέχει» για πιθανή παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού σε σχέση με τα επίπεδα των τιμών. Μια έρευνα που έχει ξεκινήσει πριν την έναρξη του πολέμου.

Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης πέρυσι, η Gazprom βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς πολλοί αξιωματούχοι είχαν ισχυριστεί ανοιχτά πως το ράλι στις τιμές τους προηγούμενους μήνες ήταν αποτέλεσμα του… παιχνιδιού που στήνει το Κρεμλίνο για να ασκήσει πιέσεις για την έγκριση λειτουργίας του Nord Stream 2. Μάλιστα η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, μιλώντας στην Ευρωβουλή τον περασμένο μήνα, είχε αποκαλύψει πως η Κομισιόν βρίσκεται στο κυνήγι στοιχείων για την στοιχειοθέτηση πιθανών κατηγοριών για την παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού.

Αν και το τωρινό ράλι στις ενεργειακές τιμές αποδίδεται πλέον στον πόλεμο, αυτό δεν σημαίνει πως η έρευνα για την ενεργειακή κρίση των προηγούμενων μηνών έχει εγκαταλειφθεί, αντιθέτως συνεχίζεται κανονικά…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια