Μικρή αύξηση παρουσίασαν την τελευταία εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αν και παρέμειναν συνολικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα επιβεβαιώνοντας την σημαντική ανάρρωση που έχει παρουσιάσει η αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν ελαφρά πάνω από το αναμενόμενο στις 202.000, σημειώνοντας αύξηση σχέση με τις 188.000 αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα, όταν ο δείκτης είχε πέσει σε ιστορικό χαμηλό 52 ετών.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, ήτοι παρά και την τωρινή άνοδο, οι αιτήσεις παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα με την αγορά εργασίας να έχει αναρρώσει και να έχει αφήσει πίσω της την κρίση της πανδημίας.

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας έφτασαν τα 1,307 εκατ. σε σχέση με τα 1,340 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, πέφτοντας λίγο από τα 1,342 εκατ. της περασμένης εβδομάδας.

Πάντως, δεδομένου πως τα κενά στην αγορά εργασίας παραμένουν προκαλώντας προβληματισμό στις επιχειρήσεις, η πτώση στις αιτήσεις επιβεβαιώνει το πόσο «σφιχτά» είναι τα περιθώρια στην απασχόληση αναγκάζοντας τους εργοδότες να προσφέρουν υψηλότερες αμοιβές για να προσελκύσουν προσωπικό. Κάτι που συμβάλει στη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά.

«Περιμένουμε τις νέες αιτήσεις να παραμείνουν γύρω στις 200.000 ή και πιο χαμηλά, καθώς οι εργοδότες που συνεχίζουν να δυσκολεύονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το προσωπικό, πιθανότατα θα κρατήσουν τις απολύσεις το μίνιμουμ» σχολίασε, αναφερόμενη στα στοιχεία, η Νάνσυ Βάντεν Χούτεν, της Oxford Economics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή