Σχεδόν ένας στους δύο πολίτες της ΕΕ, ή το 54% ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών, είχαν τουλάχιστον βασικές συνολικές ψηφιακές δεξιότητες, το 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Tα ποσοστά βέβαια ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ολλανδία και τη Φινλανδία (79%), με την Ιρλανδία (70%) να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Στον αντίποδα, τα κράτη με το χαμηλότερο μερίδιο ήταν η Ρουμανία (28%), ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (31%) και την Πολωνία (43%).

Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ χαμηλά, στην 20η θέση της κατάταξης, και κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, με 52%.

Οι δείκτες ψηφιακών δεξιοτήτων είναι μερικοί από τους βασικούς δείκτες απόδοσης στο πλαίσιο της Ψηφιακής Δεκαετίας, η οποία καθορίζει το όραμα της ΕΕ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η Ψηφιακή Πυξίδα θέτει ως στόχο το 80% των πολιτών της ΕΕ ηλικίας 16-74 ετών να έχουν τουλάχιστον βασικές ψηφιακές δεξιότητες έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί