Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα νέες οικονομικές κυρώσεις σε πέντε βορειοκορεατικές οντότητες, που κατηγορούνται ότι «συνδέονται άμεσα» με την ανάπτυξη των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, η οποία παραβίασε στα τέλη Μαρτίου το μορατόριουμ που τηρούσε από το 2017 σχετικά με τη ρίψη τέτοιων όπλων.

Αυτή η τρίτη σειρά αμερικανικών κυρώσεων από τον Μάρτιο εναντίον των βορειοκορεατικών όπλων στοχεύει το υπουργείο που είναι επιφορτισμένο με την ανάπτυξη των βορειοκορεατικών πυραύλων και τέσσερις επικουρικούς οργανισμούς του», επισημαίνει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε ένα δελτίο τύπου.

Αυτές οι οντότητες «στήριξαν την ανάπτυξη των προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής και βαλλιστικών πυραύλων» της Πιονγκγιάνγκ «σε παραβίαση των πολυάριθμων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων επανειλημμένως από την αρχή του έτους, μεταξύ αυτών και ενός διηπειρωτικού στις 24 Μαρτίου.

Αυτές οι «προκλητικές» δοκιμές αντιπροσωπεύουν «μια ξεκάθαρη απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν σε ένα δελτίο τύπου.

«Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες κυρώσεων για να απαντήσουν στην επίμονη ανάπτυξη των όπλων μαζικής καταστροφής και των βαλλιστικών πυραύλων» από τη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε η ίδια, χαιρετίζοντας τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα η Ιαπωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή