Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συζητήσει την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου αφού Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις για διάπραξη ωμοτήτων στην πόλη Μπούτσα κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

«Πρέπει να δοθεί μια απάντηση. Τέτοια εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα» φέρεται να είπε η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, η Λάμπρεχτ είπε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα πρέπει να συζητήσουν τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

Σολτς: Έρχονται νέες κυρώσεις

Στο μεταξύ, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης θα αποφασίσουν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εντός των επόμενων ημερών, με αφορμή τις «ωμότητες» που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Μπούτσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι υποστηρικτές του «θα αισθανθούν τις συνέπειες» των πράξεών τους, ανέφερε ο Σολτς.

«Και θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όπλα στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια