Αντιστράφηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη νομισματική πολιτική της FED και αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, γνωστά ως «minutes», τα οποία θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,414 %, ενώ του 10ετούς αυξήθηκε οριακά στο 2,379%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου σημείωσε απώλειες δύο μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,532% και του 30ετούς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης  στο 2,441%.

Οι αποδόσεις 2ετών και 10 ετών ομολόγων, που αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της καμπύλης αποδόσεων που παρακολουθούν οι επενδυτές, αντιστράφηκαν για άλλη μια φορά τη Δευτέρα. Η αντιστροφή έγινε την Πέμπτη για πρώτη φορά από το 2019 και επαναλήφθηκε την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η αντιστροφή των αποδόσεων αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών πώς η FED θα προχωρήσει πιο επιθετικά στην αύξηση των επιτοκίων επιβραδύνοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Η αντιστροφή των αποδόσεων των ομολόγων ιστορικά πάντα προηγείται μιας ύφεσης, χωρίς όμως να σημαίνει ότι επειδή αντιστρέφεται η καμπύλη θα ακολουθήσει ύφεση της οικονομίας.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της ING εκτιμούν ότι η Fed θα ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις του Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου. «Αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να ωθεί τις αποδόσεις προς τα πάνω, αλλά και να αντιστρέφει περαιτέρω την καμπύλη», προσθέτουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές