Κόντρα στην πτώση επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων, το ελληνικό χρηματιστήριο συντηρεί το θετικό του πρόσημο και τα επίπεδα των 890 μονάδων, παρακολουθώντας παράλληλα και τις διεθνείς εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 892,03 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να θέλει να αφομοιώσει τα επίπεδα, στοιχείο που κρίνεται θετικά από τους εγχώριους αναλυτές, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Δύση και ειδικά η Ευρώπη ετοιμάζεται για την επιβολή ενός νέου «πακέτου» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Αιτία (ή αφορμή;) είναι οι φρικιαστικές εικόνες που έρχονται από την περιφέρεια του Κιέβου και τους ισχυρισμούς πως πρόκειται για εγκλήματα πολέμου εκ μέρους των εισβολέων, με αρκετούς ξένους επενδυτές να τηρούν μια πιο επιφυλακτική στάση εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το τοπίο πάντως αναμένεται να παραμείνει θολό και στην Ελλάδας, δεδομένης και της αβεβαιότητας για το ενεργειακό κόστος που καλούνται να επωμιστούν οι ελληνικές εισηγμένες.  Η κορύφωση του ενεργειακού κόστους αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2023 για την Ελλάδα και στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 για την Ευρωζώνη. Έκτοτε θα πρέπει να αναμένεται πτώση του επιπέδου των τιμών στην ενέργεια η οποία θα είναι μάλλον γρηγορότερη για την ελληνική οικονομία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest, ο Μυτιληναίος και η Πειραιώς σημειώνουν κέρδη άνω του 2%,  στηρίζοντας το θετικό πρόσημο της αγοράς, όπως και τα σημαντικά κέρδη των Βιοχάλκο, Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, ο Titan χάνει 2,97%, με την Coca Cola να σημειώνει απώλειες 1,45%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες