Με τον τεχνολογικό κλάδο να “ανοίγει το δρόμο” η Wall Street έκλεισε σε θετικά εδάφη, καθώς οι ανησυχίες λόγω των προειδοποιητικών σημάτων της αγοράς ομολόγων για την οικονομία και των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου έχουν καμφθεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,30% στις 34.921 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,81% στις 4.582 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,90% στις 14.532 μονάδες.

«Επειδή ο τεχνολογικός κλάδος εμφάνισε ενθαρρυντικά στοιχεία το πρώτο τρίμηνο, υπήρξε ένα είδος ράλι ανακούφισης, καθώς και για τους άλλους τομείς που είναι προσανατολισμένοι στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA. «Ο Nasdaq προφανώς πρωτοπορεί… πραγματικά επειδή δεν υπάρχουν πολλά νέα νέα για να ασκήσουν πρόσθετη πίεση στον τεχνολογικό κλάδο», πρόσθεσε.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του Twitter ενισχύθηκαν περισσότερο από 28% αφού τα αρχεία της SEC αποκάλυψαν ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο άνω του 9% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο +4% βρέθηκε η Tesla, μετά και τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία παράδοσης ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία παρέδωσε περισσότερα από 310.000 EVs το πρώτο τρίμηνο, από 184.800 την προηγούμενη περίοδο.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη ανησυχία της αγοράς είναι το νέο σήμα ύφεσης που πυροδοτήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν οι αποδόσεις του 2ετούς και 10ετούς ομολόγου αντιστράφηκαν για πρώτη φορά από το 2019. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων διαπραγματεύεται επίσης πάνω από την αντίστοιχη 30ετία. «Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αντιστροφή οφείλεται στην ανησυχία ότι η Fed βρίσκεται πίσω από την καμπύλη των αυξήσεων και θα σφίξει την πολιτική πολύ πιο γρήγορα, ενδεχομένως βλάπτοντας την ανάπτυξη», ανέφερε η TD Securities.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street