Η πρόσφατη ανάκαμψη στις χρηματιστηριακές αγορές θα αποδειχτεί βραχύβια, υποστήριξε σε έκθεση του ο ειδικός αναλυτής αγορών της Morgan Stanley Μάικλ Γουίλσον, καλώντας τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο στα ομόλογα καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται.

Ο κ. Γουίλσον υποστήριξε πως το ράλι τερματίζεται, με τον ίδιο να βλέπει ως πιο θετική επένδυση βραχυπρόθεσμα τα ομόλογα, αντί των μετοχών, καθώς φουντώνει η ανησυχία για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση της Goldman Sachs «βλέπει» ύφεση της αμερικανικής οικονομίας

Ο ίδιος, εξάλλου, θεωρεί πως η αμερικανική οικονομία οδεύει σταθερά πως μια κάθετη επιβράδυνση, λόγω μιας σειράς παραγόντων που περιλαμβάνουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και την υποχώρηση της ζήτησης. Μάλιστα, όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η μακροοικονομική επιβράδυνση θα είναι όλο και πιο δύσκολο να αγνοηθεί από τους επενδυτές, καθώς θα… ροκανίζει τα εταιρικά κέρδη, με αποτέλεσμα έτσι να επηρεάσει και την Wall Street.

Παρά τη σκιά του πολέμου, των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των συνεπειών τους στα commodities και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι αμερικανικές αλλά και ευρωπαϊκές αγορές ανέκαμψαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, συρρικνώνοντας σημαντικά τις απώλειες τους για το πρώτο τρίμηνο. Ο Γουίλσον και η ομάδα του συμβούλεψαν τους πελάτες τους να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις κατά τη διάρκεια  του ράλι θεωρώντας πως η ανάκαμψη αυτή δεν θα έχει σταθερές βάσεις και βάθος.

Σημειωτέον πως ο Γουίλσον θεωρείται από τους πιο αυστηρούς αναλυτές και μάλιστα στις αρχές της χρονιάς είχε την πιο χαμηλή από τις προβλέψεις για την τιμή-στόχο για το δείκτη S&P 500 στα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street