Να κρατήσει την επαφή με τις 890 μονάδες επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το κλίμα στο οποίο βέβαια είναι ιδιαιτέρως νευρικό, καθώς το βλέμμα παραμένει στις κινήσεις των Ευρωπαίων ώστε να μειώνουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,17% στις 892,17 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 5 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις, η ανάληψη ρίσκου, αλλά και ο ορίζοντας των χαρτοφυλακίων εξαρτάται σαφώς από τις κινήσεις που κάνουν οι Ευρωπαίοι ώστε να μειώσουν την μεγάλη ενεργειακή εξάρτησή τους από τη Ρωσία, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις με την πληρωμή των συμβολαίων φυσικού αερίου δημιουργούν μεγάλη αβεβαιότητα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούνται από την αναταραχή του ευρωρωσικού εμπορίου θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζοντας τόσο τους καταναλωτές όσο και την επιχειρηματική δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο γενικός δείκτης θα επιχειρήσει να δοκιμάσει για ακόμη μία φορά την κοντινή αντίσταση των 891 μονάδων, με τις προσδοκίες, όμως, να είναι ακόμη μικρές. Βέβαια, η κρισιμότερη αντίσταση είναι στις 900, που αφενός είναι η επιβεβαίωση της προ εβδομάδων μονάδων απώλειας του μεσοπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού, αφετέρου φέρει ψυχολογική σημασία για τους εμπλεκομένους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία η Quest με +2,20%, αλλά και οι ΑΔΜΗΕ και ΕΛΧΑ με +1,75% και +1,28% αντίστοιχα, και από την άλλη το -2,17% της Coca Cola, αλλά και το -2,08% του Titan.

Σε αυτές τις αντίρροπες δυνάμεις προσπαθεί το υπόλοιπο ταμπλό να δώσει τόνο, με τις Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Εθνική και Jumbo να κινούνται ήπια ανοδικά, και από την άλλη οι ΓΕΚ τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Σαράντης, Πειραιώς, Λάμδα, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών