Με πρωταγωνιστή τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν σημαντικά κέρδη, με τον κλάδο της τεχνολογίας να δίνει ισχυρή ώθηση στις ανοδικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,88% καθώς οι μετοχές της Tencent ενισχύθηκαν κατά 2,85%. Με σημαντικά κέρδη 3,46% έκλεισε η Alibaba, αλλά και η NetEase σημείωσε άνοδο 6,14%. Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε από το μήνυμα των κινεζικών αρχών για πρόοδο στην επίλυση μιας ελεγκτικής διαφοράς που απειλούσε με διαγραφή κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κινήθηκε μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους, σημειώνοντας άνοδο 0,14% καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group κέρδισαν περισσότερο από 3%. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,41%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας αναρριχήθηκε 0,59%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,39%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα είναι κλειστές σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, λόγω αργιών.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών βρέθηκε και το Χρηματιστήριο του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα, καθώς οι συναλλαγές διακόπηκαν δύο φορές αφού ο δείκτης S&P SL20 υποχώρησε περισσότερο από 7,5%. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σε tweet τη Δευτέρα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές