Ο αδίστακτος πόλεμος που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ενεργοποίησε την παραδοσιακή φιλειρηνική κινητοποίηση του ΚΚΕ και γενικά των ακροαριστερών κινημάτων και έδωσε την ευκαιρία στην -κατά δήλωσή της- κομμουνίστρια τραγουδίστρια κυρία Μποφίλιου, που ηγήθηκε των σχετικών κινητοποιήσεων, να κραυγάσει ότι πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος.

Το πόσο φιλειρηνικό είναι ένα κόμμα που επαγγέλλεται τη βίαιη ανατροπή της δημοκρατίας μας με λαϊκή εξέγερση προκύπτει από τις θέσεις, δηλώσεις και συμπεριφορά του ιδεολογικού εμπνευστή και εφαρμοστή στην πράξη αυτού που καθιερώθηκε ως μαρξισμός-λενινισμός και του οποίου η προτομή κοσμεί την είσοδο του Μεγάρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στον Περισσό, του Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν.

Μολονότι σε κάθε φράση που εκστομίζεται από το κόμμα αυτό επικαλούνται τη βούληση του λαού, να θυμηθούμε ότι το ΚΚ της Ρωσίας κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα, αφού στις εκλογές που προηγήθηκαν μετά την επανάσταση στις αρχές του 1917 υποστηρίχθηκε μόνο από το 25% των ψηφοφόρων. Αδιαφορώντας για το τι θέλει ο λαός, ο Λένιν κατήργησε τη βουλή και επέβαλε τη δικτατορία του προλεταριάτου, δηλαδή τη δικτατορία του κομμουνιστικού κόμματος με ό,τι ακολούθησε.

Πρότυπο του στυγνού αυτού συστήματος διακυβέρνησης ο ιδρυτής και πρώτος εφαρμοστής του, ο Λένιν. Ελπίζω ότι η κυρία Μποφίλιου και οι σιωπώντες απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καλλιτέχνες δεν γνωρίζουν τις απόψεις και το ήθος του Λένιν. Να παραθέσω λοιπόν μερικά αποσπάσματα από δηλώσεις και υποδείξεις του προς τους οπαδούς του για να ξέρουν ποιον έχουν πρότυπο και δάσκαλο. Ξεκινώ απ’ την πιο επίκαιρη:

l «Οι κομμουνιστές δεν υπήρξαν ποτέ ειρηνιστές!». Αρα παριστάνουν τους ειρηνιστές.
l «Το να λέμε την αλήθεια είναι μία αστική προκατάληψη. Το ψεύδος δικαιολογείται από τον διακαώς επιδιωκόμενο σκοπό μας».

Σ’ αυτό βασίζεται άραγε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;

l «Στην πολιτική δεν υπάρχει ηθική, παρά μόνο σκοπιμότητα». Το ηθικό πλεονέκτημα που λέγαμε.
l «Να είστε αδυσώπητοι και ανελέητοι. Ενθαρρύνετε τους τρομοκράτες των μαζών. Πυροβολήστε, εκτελέστε, χωρίς να ρωτήσετε κανέναν. Μην κυριεύεστε από βλακώδεις συναισθηματισμούς. Να εφαρμοστεί αλύπητα μαζική τρομοκρατία εναντίων των κουλάκων (την εφήρμοσε ο Στάλιν στην Ουκρανία προκαλώντας θάνατο από πείνα σε 5 εκατομμύρια αγρότες). Να κρεμαστούν τουλάχιστον 50 κουλάκοι και να φαίνονται από μακριά για να μπορεί να τους βλέπει ο λαός και να τρέμει». Εμπνευσμένος ανθρωπισμός.
l «Σε κάθε χώρα πρέπει να προκαλούμε το μίσος των πολιτών απέναντι στις κυβερνήσεις τους. Μόνο μια τέτοια δουλειά μπορεί να θεωρηθεί σοσιαλιστική. Οι πολιτικές ελευθερίες και η πραγματική δημοκρατία μας διευκολύνουν στο έπακρο». Τα έχει υπ΄όψιν του αυτά ο κ. Μητσοτάκης;
l «Ενα ψέμα ειπωμένο πολλές φορές γίνεται αλήθεια». Πώς μπορούμε να ξέρουμε πότε λένε πράγματι αλήθεια;

Σύμφωνα με εμπεριστατωμένη έρευνα του γάλλου αριστερού διανοούμενου Στεφάν Κουρτουά, το κόμμα των Μπολσεβίκων με επικεφαλής τον Λένιν και αργότερα τον Στάλιν υπήρξε υπεύθυνο για τον θάνατο τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ατόμων στη Σοβιετική Ενωση. Στην Ελλάδα άραγε πόσων; Ισως θα μπορούσε να απαντήσει η ανθρωπίστρια κυρία Μποφίλιου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion