Περιθώριο ανόδου 5% παρουσιάζουν οι μετοχές παγκοσμίως με βάση τον παγκόσμιο δείκτη MSCI AC World, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Robert Buckland, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της Citigroup Global Markets Inc.

Όπως εκτιμά, μπορεί οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η επιβράδυνση της ανάπτυξης, η έκρηξη του πληθωρισμού και η «γερακίσια» στροφή των κεντρικών τραπεζών να επιρεάζουν την πορεία των αγορών, εντούτοις τα αρνητικά ακόμη πραγματικά επιτόκια στηρίζουν τις χρηματιστηριακές αγορές.

Η παγκόσμια λίστα ελέγχου με 18 παραμέτρους που παρακολουθεί μάλιστα η Citigroup, ώστε να δει εάν οι αγορές εισέρχονται σε bear market (μακροχρόνια πτωτική αγορά) δείχνει πως μόνο σε 7 περιπτώσεις οι δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο», κάτι που υποδηλώνει όπως αναφέρει, πως η ενδεδειγμένη στρατηγική παραμένει αυτή των «αγορών μετοχών κατά την πτώση των χρηματιστηρίων».

Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί σύσταση «αύξηση θέσεων» για τις αγορές των ΗΠΑ και της Βρετανίας «ουδέτερη θέση» για την Ιαπωνία και την Ευρώπη εκτός Βρετανίας και «μείωση θέσεων» για την Αυστραλία και τις αναδυόμενες αγορές.

Από τους επιμέρους βασικούς χρηματιστηριακούς δίδει τιμές στόχους για το τέλος του 2022, τις 880 μονάδες για τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI ACWI Local, τις 1.190 μονάδες για τον δείκτη αναδυομένων αγορών MSCI EMF GEM, τις 4.700 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 των ΗΠΑ, τις 490 μονάδες για τον ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, τις 8.000 μονάδες για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 και τις 2.000 μονάδες για τον ιαπωνικό δείκτη Topix.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές