Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων , ενώ παραμένει η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων βραχυπρόθεσμων έναντι μακροπρόθεσμων ομολογιακών τίτλων, καθώς επικρατεί η ανησυχία πως η ύφεση της οικονομίας διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,473%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,462%, παραμένοντας χαμηλότερη από τον βραχυπρόθεσμο διετές ομολογιακό τίτλο. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,608% και του 30ετούς σημείωσε άνοδο κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,521%.

Η αντιστροφή των αποδόσεων των ομολόγων 5ετούς και 30ετούς διάρκειας σημειώθηκε στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας για πρώτη φορά μετά το 2006.  Η αντιστροφή των αποδόσεων 2ετών και 10ετών ομολόγων, που παρακολουθείται πιο στενά από τους επενδυτές σημειώθηκε την Πέμπτη, για πρώτη φορά από το 2019. 

Οι αντιστροφές της καμπύλης απόδοσης συμβαίνουν ιστορικά πριν από την ύφεση, καθώς οι επενδυτές  αμφιβάλλοντας  για την βραχυπρόθεσμη εικόνα της οικονομίας πουλούν τους ομολογιακούς τίτλους μικρότερης χρονικής διάρκειας και τοποθετούνται σε τίτλους μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας. Έτσι λοιπόν, στο επίκεντρο των συζητήσεων των επενδυτών βρίσκεται η επιθετική σύσφιγξη της νομισμαστικής πολιτικής από τη Federal Reserve, στην προσπάθεια της να τιθασεύσει τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, με σημαντικό ποσοστό να εκτιμά ότι θα επηρρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές