Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το ελληνικό χρηματιστήριο περιορίστηκε σήμερα να παραμείνει στη ζώνη των 890 μονάδων, παρά τις προσπάθειες να κινηθεί υψηλότερα στις πρώτες συναλλαγές της συνεδρίασης.

Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες μόλις 0,09% στις 892,68 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 72 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο οι κυρώσεις στη Ρωσία

Στο επίκεντρο των ανησυχιών σήμερα επανήλθαν οι ρωσοουκρανικές εντάσεις, αλλά κυρίως η συζήτηση στην Ευρώπη για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η επέκταση των κυρώσεων ενδεχομένως θα τροφοδοτήσουν εκ νέου τις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη. Και αυτό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες εκ νέου υψηλό πληθωρισμό.

Διαβάστε ακόμη: Περιθώρια ανόδου 5% για τις μετοχές παγκοσμίως «βλέπει» η Citigroup

Εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, το ΧΑ προφανώς και θα παραμείνει αδύναμο για να κινηθεί προς τα επίπεδα των 900 μονάδων, κάτι που επιβεβαίωσε και σήμερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να χάσει ούτε τα επίπεδα των 891 μονάδων, ώστε να μην δώσει το μήνυμα της πλήρους αδυναμίας να συντηρήσει το βραχυπρόθεσμο θετικό σήμα. Άλλωστε η σημερινή αποτυχία προς τις 900 μονάδες δεν επιβεβαίωσε την ανάκτηση του μεσοπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού.

Το στοίχημα σε αυτό του ΧΑ είναι με τη συμπεριφορά του να προσελκύσει νέα κεφάλαια που ίσως να βλέπουν τον επενδυτικό κίνδυνο να μειώνεται, τουλάχιστον σε μια οικονομία η οποία βρίσκεται σε έντονα αναπτυξιακή τροχιά. Ένα τέτοιο σενάριο θα διαφοροποιήσει και το ΧΑΑ από άλλες αναδυόμενες αγορές, αλλά και θα το βάλει εκ νέου σε ανοδική τροχιά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το -2,79% της Aegean και το -2,52% της Alpha Bank άσκησαν πιέσεις στον γενικό δείκτη, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Λάμδα, Ελλάκτωρ και Eurobank. Πτωτικά έκλεισαν οι Πειραιώς, Σαράντης, Βιοχάλκο, Coca Cola, Jumbo και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα, τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, Quest και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders