Στα σενάρια των νέων κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία εστιάζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ήπια και με αρκετή ανησυχία για τις οικονομικές προεκτάσεις των πιθανών νέων μέτρων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας όμως να συνεχίζει ανοδικά κατά 0,6% και σήμερα. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,24% στις 7.540 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,01% στις 14.519 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,08% στις 6.736 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η σουηδική εταιρεία προϊόντων εξωτερικού χώρου Thule Group κερδίζει 4,8%, οδηγώντας τα κέρδη του Stoxx 600, ενώ η εταιρεία γραφείων IWG υποχωρεί κατά 3,9%.

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προοπτικές για την πολιτική των κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο ενόψει του αυξανόμενου πληθωρισμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά από καταγγελίες για δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy να προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να ανακαλυφθούν περισσότεροι θάνατοι στις πόλεις που ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων σαφώς προκαλεί σκεπτικισμό στις αγορές, καθώς εκτός από την οικονομική “ζημία” που προκαλείται στις ρωσικές δραστηριότητες, το κόστος δεν είναι αμελητέο ούτε και για τη Δύση, η οποία θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις διμερείς εμπορικές της σχέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές