Από τη Μόσχα στο Λονδίνο και από εκεί στην Καραϊβική και τη… Μύκονο: Η επιχειρηματική δραστηριότητα δύο βαθύπλουτων Ρώσων επιχειρηματιών και συνεργατών του Ρομάν Αμπράμοβιτς εκτείνεται στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένου του αιγαιοπελαγίτικου νησιού των ανέμων.

Πρόκειται για τους Αλεξάντερ Αμπράμοφ και Αλεξάντρ Φρολόφ, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των οποίων καταγράφουν έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του Guardian.

Η Evraz

Οι δυο τους διατηρούν μερίδιο 29% στη ρωσική εταιρεία παραγωγής άνθρακα και χάλυβα Evraz, μαζί με τον Αμπράμοβιτς που είναι ο βασικός μέτοχος. Ο Αμπράμοφ μάλιστα βραβεύτηκε το 2017 από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Τόσο ο Αμπράμοφ όσο και ο Φρολόφ περιλαμβάνονται στην «λίστα Πούτιν» που κατήρτισε το 2018 το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, και περιλαμβάνει 210 επιφανείς Ρώσους.

Η Βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Evraz ενδέχεται να προμηθεύει χάλυβα στον ρωσικό στρατό, ακόμη και για την κατασκευή τανκς. Η εταιρεία αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η παραγωγή της κατευθύνεται αποκλειστικά σε έργα υποδομής.

Λονδίνο, Καραϊβική, Μύκονος

Δεν είναι η βαριά βιομηχανία όμως ο μοναδικός τομέας δραστηριοποίησης του «διδύμου» των Αμπράμοφ και Φρολόφ. Σύμφωνα με τον Guardian, η δραστηριοποίηση των δύο Ρώσων ολιγαρχών και συνεταίρων του Αμπράμοβιτς περιλαμβάνει:

-Το West Caicos, ένα νησί της Καραϊβικής που προορίζεται να αναπτυχθεί ως πολυτελές θέρετρο.

-Ένα πρότζεκτ για την ανάπλαση της εκκλησίας All Souls στο κέντρο του Λονδίνου, ώστε να δημιουργηθούν χώροι γραφείων, το οποίο πάντως απορρίφθηκε.

-Την αγορά Shepherd’s Bush στο Λονδίνο, μέσω επένδυσης στην εταιρεία που σκοπεύει να αποκτήσει το πλειοψηφικό της πακέτο.

-Χώρους γραφείων στο Λονδίνο, το Λέστερ και τη Γλασκώβη

-Μια λέσχη γκολφ στην Πράγα που περιλαμβάνει οικίες, ξενοδοχεία, σπα και άλλες εγκαταστάσεις

-Ένα οικόπεδο και ένα μερικώς κατασκευασμένο ξενοδοχείο στη Μύκονο, μαζί με έναν ακόμα συνεργάτη (που δεν κατονομάζεται).

-Ένα γραφείο στην Clifford Street, μια από τις πιο διάσημες οδούς στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου.

Οι επενδύσεις των Αλεξάντερ Αμπράμοφ και Αλεξάντρ Φρολόφ στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αποτελέσει στόχο των κυρώσεων της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο εξαιρέθηκε από τη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατόπιν παρέμβασης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της WSJ, να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας – ρόλος που φέρεται να οδήγησε στην δηλητηρίασή του από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή