Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 53 ετών υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, αρχικές αιτήσεις για ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αρχικές δηλώσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στις 166.000, πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 200.000 και 5.000 κάτω από το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, το οποίο αναθεωρήθηκε σημαντικά χαμηλότερα. Το υπουργείο Εμπορίου σημείωσε ότι αναθεώρησε τις απαιτήσεις από το 2017 έως το 2021 και άλλαξε τους εποχιακούς παράγοντες που χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό των αριθμών.

Το σύνολο της περασμένης εβδομάδας ήταν το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 1968.

Ωστόσο, οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν μια αγορά εργασίας που υπόκειται σε σοβαρή έλλειψη εργαζομένων. Υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι υπάρχουν διαθέσιμοι εργαζόμενοι, μια κατάσταση που έχει οδηγήσει σε αύξηση των μισθών και έχει συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμού.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αυξάνουν τα επιτόκια για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη μεγάλη ζήτηση που έρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις για επιδόματα, ωστόσο, αυξήθηκαν συνολικά κατά 1,52 εκατομμύρια.

Το σύνολο εκείνων που έλαβαν επιδόματα στο πλαίσιο όλων των προγραμμάτων μειώθηκε σε 1,72 εκατομμύρια. Ο αριθμός ήταν 18,4 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο, όταν η κυβέρνηση παρείχε ενισχυμένη υποστήριξη στους εργαζόμενους που είχαν εκτοπιστεί λόγω της Covid.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή