Mε απώλειες κινείται και σήμερα η Wall Street, καθώς η χθεσινή ανάκαμψη δεν έπεισε ότι πλέον η νέα κανονικότητα που διαγράφεται από την πιο επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της Federal Reserve έχει αποτυπωθεί στους δείκτες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,17% στις 34.523 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,38% στις 4.482 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,93% στις 13.768 μονάδες.

Η Wall Street φαίνεται ότι προσαρμόζεται ακόμη στην αλλαγή του τόνου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, που σηματοδότησε ότι θα είναι ακόμη πιο επιθετική στην καταπολέμηση του πληθωρισμού. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για πιθανές αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης σε μελλοντικές συνεδριάσεις.

Η στάση της Fed έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των ομολόγων να κινηθούν έντονα υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε σε νέο υψηλό τριετίας την Παρασκευή, ανεβαίνοντας πάνω από το 2,7%. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το επιτόκιο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στο 2,38% και ξεκίνησε τη χρονιά στο 1,63%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές των μεταφορών UPS και Union Pacific υποχωρούν περίπου 1% μετά την υποβάθμιση από την Bank of America, η οποία επικαλέστηκε ανησυχίες για αποδυνάμωση της ζήτησης και μείωση των τιμών στον κλάδο.

Στο επίκεντρο των πωλητών είναι και οι μετοχές της τεχνολογίας, καθώς οι επενδυτές αποστρέφονται τον κλάδο με τον υψηλότερο κίνδυνο εν αναμονή των υψηλότερων επιτοκίων που θα περιορίσουν τη μελλοντική αύξηση των κερδών. Η Nvidia και η Tesla βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ η υγειονομική περίθαλψη και τα βασικά προϊόντα των καταναλωτών έχουν ωφεληθεί εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street