Σταθεροποιητικά, μετά από τη μεγάλη πτώση των δυο προηγούμενων ημερών, κινήθηκαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να κινούνται επιλεκτικά ζυγίζοντας τα σχέδια της Federal Reserve για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,25% στις 34.584 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,43% στις 4.500 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 13.897 μονάδες.

Οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν ότι οι πρόσφατες κινήσεις από τη Fed θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομία, γεγονός που οδήγησε τις βιομηχανικές μετοχές που συνδέονται στενά με την οικονομική ανάπτυξη, όπως η Honeywell και η General Electric, σε πτώση 2%. Οι εταιρείες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των UPS και FedEx, υποχώρησαν επίσης, μαζί με τις μετοχές που συνδέονται με τα ταξίδια, όπως η United Airlines και η Norwegian Cruise Line.

Θετικά κινήθηκαν σήμερα και οι κλάδοι της κοινής ωφελείας, των βασικών ειδών καταναλωτών και υγειονομικής περίθαλψης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν την αναζήτηση μετοχών που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Walmart, Merck και Procter & Gamble. Στον τομέα της τεχνολογίας, οι μετοχές της HP ενισχύθηκαν κατά 16% αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αποκάλυψε ότι απέκτησε μερίδιο.

Οι κινήσεις πάντως σήμερα διαμορφώθηκαν αφότου η Fed δημοσίευσε πρακτικά από τη συνεδρίασή της τον Μάρτιο την Τετάρτη, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να μειώσουν πιο γρήγορα τον ισολογισμό, ενώ μία ή περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό 53 και πλέον ετών υποχώρησαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 στις 166.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 200.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]