Μπορεί ο πληθωρισμός να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 ετών και η οικονομία να ρίχνει ρυθμούς, όμως το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ικανό να διαπεράσει με αποφασιστικότητα το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,56% στις 904,74 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ο τζίρος να μην έχει ανεβάσει ρυθμούς, όμως η τραπεζική ανάκαμψη, αλλά και η θετική υποδοχή που επιφυλάσσει η αγορά σε μεμονωμένους τίτλους, όπως σήμερα με τον Τιτάνα, που έχουν να δώσουν σημαντικά νέα, αφήνει μια αισιόδοξη “γεύση” στη σημερινή άνοδο. Βέβαια, το πόσο μπορεί να συνεχιστεί η άνοδος και να συντηρηθούν τα επίπεδα εξαρτάται και από τις διεθνείς εξελίξεις και από την πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Τα μηνύματα πάντως και από τα δύο μέτωπα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαιτέρως θετικά, καθώς συντρέχουν μια σειρά από κίνδυνοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές παγκοσμίως. Πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, αλλαγές στη νομισματική πολιτική και αναζωπύρωση της παραλλαγής Ομικρον του κορωνοϊού, δείχνουν να ανακόπτουν κάθε προσπάθεια ανάληψης ρίσκου, γεγονός που επηρεάζει και την ελληνική αγορά.

Σήμερα πάντως σε επίπεδο τίτλων η εικόνα είναι πολύ θετική, με τον Τιτάνα να κερδίζει 6,92%, τη Eurobank να είναι στο +3,74% και την Εθνική στο 3,01%. ΟΤΕ, Σαράντης, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Aegean, Quest, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ κινούνται με σημαντικά κέρδη. Από την άλλη, η Motor Oil χάνει 1,29%, με τις Coca Cola, ΟΛΠ και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες