Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα που έχει δημιουργήσει η συζήτηση για τις νέες κυρώσεις της Δύσης έναντι της Ρωσίας, ήρθε να προστεθεί και η προοπτική της επιτάχυνσης της σύσφιξης της πολιτικής από τη Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,3%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να καταγράφει απώλειες 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,03% στις 7.611 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,09% στις 14.5436 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,13% στις 6.637 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η δανική Vestas υποχωρεί κατά 2,3% καθώς ανακοίνωσε ότι τελικά θα αποχωρήσει από τη Ρωσία, όπου και έχει δύο μεγάλες βιομηχανίες.

Το κλίμα

Το κλίμα τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη σήμερα έχει επιβαρυνθεί από τη χθεσινή εικόνα της Wall Street, η οποία διαμορφώθηκε μετα τα σχόλια της διοικήτριας της Fed, Lael Brainard, ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει σταθερά τα επιτόκιά της ενώ θα ξεκινήσει τη μείωση του ισολογισμού της από τον επόμενο μήνα. «Δεδομένου ότι η ανάκαμψη ήταν πολύ ισχυρή, ο ισολογισμός θα συρρικνωθεί σημαντικά πιο γρήγορα από ό,τι στην προηγούμενη ανάκαμψη», πρόσθεσε η ίδια, οδηγώντας την αποδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου στο 2,56%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων επιδρά παραδοσιακά αρνητικά στους κλάδους της τεχνολογίας, και όχι μόνο, καθώς καθίστανται “ακριβοί” για τους επενδυτές που λαμβάνουν αποφάσεις με βάση την εκτίμηση των μελλοντικών ταμειακών ροών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης