Με τον γαλλικό CAC 40 να ξεχωρίζει θετικά καθώς δείχνει την ικανοποίησή των επενδυτών στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, οι υπόλοιποι δείκτες στην Ευρώπη δέχονται πιέσεις, εν αναμονή των στοιχείων του πληθωρισμού και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτήν την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,7%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να καταγράφει απώλειες 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,54% στις 7.627 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,60% στις 14.141 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 6.579 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Societe Generale, η οποία κερδίζει 4,4% αφού συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της στη ρωσική Rosbank και στις ρωσικές ασφαλιστικές θυγατρικές στην Interros Capital, παύοντας κάθε δραστηριότητα στη Ρωσία.

Στον αντίποδα, η Nokian της Φινλανδίας υποχωρεί περισσότερο από 10% μετά την ανακοίνωση ότι οι νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά του ρωσικού καουτσούκ θα επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή της.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον παραμένει στις γαλλικές εκλογές, με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν να έχουν λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά στον πρώτο γύρο. Οι ζυμώσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών ήδη έχουν αρχίσει, με τους δύο υποψηφίους να αναμετρώνται στις 24 Απριλίου.

Επίσης, οι διοικητές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη για να συζητήσουν την επόμενη κίνηση νομισματικής τους πολιτικής, αντιμέτωποι με το δύσκολο έργο να σταθμίσουν τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή έναντι της καθοδικής πίεσης στην οικονομική ανάπτυξη από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης