Με απώλειες άρχισαν τη νέα εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, καθώς επηρεάστηκαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας τον Μάρτιο, τα οποία προκάλεσαν μεγάλες ανησυχίες για πιθανές αποφάσεις που μπορούν να επιφέρουν από τις κινεζικές αρχές.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 1,75% ενώ ο Shenzhen έχασε 2,74%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,45%. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της κινεζικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Nio υποχώρησαν περισσότερο από 8% μετά την ανακοίνωση της αναστολής της παραγωγής λόγω διαταραχών στους εταίρους της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Την ίδια ώρα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,8% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,63%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,35%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού της Κίνας τον Μάρτιο ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 8,3% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 7,9% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 1,5% σε ετήσια βάση. Αυτό ήταν πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 1,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές