Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομόλογων στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Η απόδοση του δεκαετούς σκαρφάλωσε 0,038 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 2,755 %. Η απόδοση του διετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 0,023 στο 2,543%. Η απόδοση του 30τούς ομολόγου ενισχύθηκε 0,036 μονάδες βάσης στο 2,778 % και του 5ετούς κατά 0,031 στο 2,79%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανάπτυξη της οικονομίας η επιθετική νομισματική πολιτική που θα ασκήσει η Federal Reserve για να τιθασεύσει την άνοδο του πληθωρισμού.

Επιπλέον  αντιστράφηκε η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές πωλούν βραχυπρόθεσμους ομολογιακούς τίτλους και τοποθετούνται σε μακροπρόθεσμους, τάση που καταγράφεται ιστορικά πριν από ύφεση. Ωστόσο, επισημαίνεται από ειδικούς ότι δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε ύφεση άμεσα κι αυτό το σήμα από την αγορά ομολόγων μπορεί να αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα έως και δύο χρόνια πριν την ύφεση.

Ο  επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων επενδύσεων στην Invesco, Πωλ Τζάκσον, είπε στο «Squawk Box Europe» του CNBC ότι αν και οι επιπτώσεις του αυξανόμενου κόστους έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στην οικονομία, δεν πιστεύει ότι το 2022 θα  είναι χρονιά ύφεσης. Αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη περίπου 3%, αντί για το 4% που ήταν η αρχική του εκτίμηση, ενώ πρόσθεσε ότι ο φόβος της ύφεσης «θα επανέρχεται από καιρό σε καιρό φέτος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές