Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα η αναφορά ότι στρατηγικός επενδυτής στις δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες πούλησε μεγάλα μερίδια, οδηγώντας τις σε ισχυρές απώλειες καθώς επανήλθαν οι φόβοι ότι συντελείται ένα μεγάλο risk off στις αγορές της περιοχής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 1,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να καταγράφει απώλειες 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,75% στις 7.561 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,69% στις 13.953 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,91% στις 6.430 μονάδες.

Βουτιά για Deutsche Bank και Commerzbank

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ένας άγνωστος επενδυτής έχει πουλήσει μεγάλα μερίδια στις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, την Deutsche Bank και την Commerzbank, με τις μετοχές τους να υποχωρούν 9,5% και 8,6% αντίστοιχα. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η πώληση ανέρχεται σε 116 εκατομμύρια μετοχές της Deutsche Bank και 72,5 εκατομμύρια μετοχές της Commerzbank — περισσότερο από το 5% των δύο γερμανικών τραπεζών.

Σύμφωνα με την BlackRock, αν και οι πωλήσεις είναι ελεγχόμενες, οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν τις μεγάλες επενδυτικές ροές. Αν και ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε ελκυστικά επίπεδα αποτιμήσεων, οι εκτιμήσεις για πιθανή ύφεση μάλλον έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Επίσης, οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα έχει προκαλέσει αστάθεια στις αγορές πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, η οποία, με τη σειρά της, έχει διαταράξει τις μετοχικές αγορές. Στη διάρκεια της νύχτας, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της εργάζεται «επειγόντως» για να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες μιας υποτιθέμενης επίθεσης με χημικά όπλα στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές