Με σημαντικά κέρδη, αλλά όχι ικανά για να απορροφήσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες, έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακάμψουν σήμερα από ένα περιβάλλον που έχει επιβαρυνθεί τόσο από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία όσο και από το νέο τόνο που υιοθέτησε η Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,2%, με τον πετρελαϊκό κλάδο να καταγράφει κέρδη 3,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,56% στις 7.669 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,46% στις 14.283 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,34% στις 6.548 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο βρετανικός έκλεισε με κέρδη 1,75%, καθώς εμφάνισε αξιοσημείωτες αντοχές σε μια κατά τα άλλα ένα πενθήμερο με έντονη μεταβλητότητα. Ο DAX έκλεισε με απώλειες σχεδόν 1%, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση του γαλλικού CAC 40.

Η προοπτική επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες έχει επηρεάσει τους επενδυτές αυτή την εβδομάδα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να σηματοδοτεί ότι ήταν έτοιμη να δράσει πιο γρήγορα από ό,τι προηγουμένως είχε σχεδιάσει, προκειμένου να ελέγξει τον πληθωρισμό. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν ήταν τόσο επιθετικοί, αλλά παρόλα αυτά έδειχναν πρόθυμοι να μειώσουν τα κίνητρα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησής τους τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, στο ραντάρ των επενδυτών είναι επίσης ο κίνδυνος μιας πολιτικής ανατροπής στη Γαλλία, με την ακροδεξιά ηγέτη Μαρίν Λεπέν να βρίσκεται δημοσκοπικά πολύ κοντά στον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την Κυριακή.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η γερμανική Scout24 ενισχύθηκε κατά 14%, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή πρόταση εξαγοράς της. Από την άλλη, η μαλτέζικη Kindred Group έχασε πάνω από 13%, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου του έτους υποχώρησαν κατά 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές