Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, ύψους 2,6 δισ. ευρώ.

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜέΡΑ25.

Ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός είχε ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ενσωματώνονται σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών, το οποίο έγινε, επίσης, δεκτό «κατά πλειοψηφία» από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την έκθεση Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρεται ότι οι δαπάνες της συνδέονται με την αντιμετώπιση των «εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης».

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο OT Forum.

«Και οι στόχοι του πρωτογενούς ελλείμματος θα αναθεωρηθούν λίγο προς τα πάνω, και συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα χρειαστεί να κατατεθεί. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την αναπτυξιακή δυναμική και την κοινωνική συνοχή. Δεν είμαστε κολλημένοι σε στόχους. Έχουμε ευελιξία. Ποιος θα το περίμενε ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση θα προΐσταται της μεγαλύτερης δημοσιονομικής επέκτασης που έγινε τα τελευταία 50 χρόνια για τον covid. Τα επενδύσαμε με τον σωστό τρόπο. Κρατήσαμε εφεδρείες. Και τώρα κρατάμε εφεδρείες και αυτή είναι η υπεύθυνη, η συνετή στάση», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία