Επένδυση-μαμούθ περίπου 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζει για φέτος η Google της Alphabet για γραφεία και κέντρα δεδομένων (data center) στις ΗΠΑ φέτος, 2,5 δισ. δολάρια παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που επένδυσε πέρσι.

Η Google εκτιμά ότι η επένδυση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 12.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης το 2022 και θα επικεντρωθεί σε κέντρα δεδομένων σε διάφορες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Νεβάδα, η Νεμπράσκα και η Βιρτζίνια.

Η εταιρεία θα ανοίξει νέα γραφεία στην Ατλάντα φέτος και θα επεκτείνει το data center που έχει στην κομητεία Storey της Νεβάδα.

«Σημαντική ευκαιρία» η επένδυση στα κάμπους

«Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο να εντείνουμε την επένδυσή μας σε φυσικά γραφεία, ακόμη και όταν υιοθετούμε μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο εργασίας μας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επενδύσουμε στα κάμπους μας..», ανέφερε η Google σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Google προσπαθεί να επαναφέρει τους υπαλλήλους της σε ορισμένα από τα γραφεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρύτερη περιφέρεια της Ασίας-Ειρηνικού επιβάλλοντας την εργασία από το γραφείο για περίπου τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η εταιρεία ουσιαστικά κάνει ένα βήμα προς τον τερματισμό της τηλεργασίας που είχε επιβληθεί ως μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε γραφεία στην πολιτεία από όπου ξεκίνησε την πορεία τους, την Καλιφόρνια, και να υποστηρίζει πρωτοβουλίες για προσιτές κατοικίες στην περιοχή του Μπέι, ως μέρος της δέσμευσής της για δημιουργία οικιστικών υποδομών αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πέρυσι, η Google συνέδραμε με βοήθεια 617 δισεκατομμυρίων δολαρίων την οικονομική δραστηριότητα επιχειρήσεων, δημιουργών και προγραμματιστών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών επιπτώσεων του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI