Πραγματικότητα αποτελεί η επιστροφή στο γραφείο για την πλειονότητα των εργαζομένων της Google, μετά από σχεδόν δύο χρόνια τηλεργασίας, με τον πρώην CEO, Έρικ Σμιντ, να δηλώνει απερίφραστα την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με το CNBC, από τη Δευτέρα, οι υπάλληλοι στα γραφεία της Google ξεκίνησαν να εργάζονται με βάση το υβριδικό μοντέλο εργασίας και, τουλάχιστον, τρεις φορές την εβδομάδα, αναμένεται να δίνουν το «παρών» στα γραφεία της εταιρείας.

Τα πλεονεκτήματα της…επιστροφής

Ο πρώην CEO της Google εκφράζει την ικανοποίησή του με την επιστροφή των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι η φυσική παρουσία τους στα γραφεία συνεπάγεται πρακτικά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και οι επαγγελματικές συζητήσεις – υψίστης σημασίας σε γραφεία με νεότερους σε ηλικία υπαλλήλους- οι οποίες είναι πολύ πιο εύκολο να γίνονται από κοντά.

Συνεχίζοντας, ο Σμιντ υποστηρίζει ότι, μέσω της φυσικής τους παρουσίας στα γραφεία, οι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως ο καλύτερος τρόπος διαπραγματεύσεων με τους ανταγωνιστές τους ή ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια των meeting.

Ακόμη, ο ίδιος υποστηρίζει ότι, μέσω της εργασίας τους από τα γραφεία της εταιρείας, οι υπάλληλοι θα μπορέσουν να αναπτύξουν σωστές δεξιότητες παρουσίασης και θα καταφέρουν να εξοικειωθούν με την πολιτική της εταιρείας τους.

Οι εξαιρέσεις

Εντούτοις, όπως προσθέτει και ο ίδιος, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ορισμένοι υπάλληλοι κατέχουν θέσεις εργασίας όπου δεν απαιτείται η συχνή επικοινωνία με τους συναδέλφους, ενώ άλλοι δεν αντέχουν την «κοινωνική φύση» του γραφείου.

Ταυτόχρονα, πολλοί από τους υπαλλήλους αντιτίθενται στην επιστροφή αυτή, καθώς θα ήθελαν να αποφύγουν την πολύωρη μετακίνηση τους από το σπίτι στο γραφείο και τούμπαλιν.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος καταλήγει: «Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και τα σύγχρονα εικονικά εργαλεία δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να αντικαταστήσουν το κλίμα και όλα όσα μπορεί να μάθει κανείς όταν εργάζεται από το γραφείο του». Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, εάν η τηλεργασία αποτελέσει τη νέα «νόρμα», οι υπάλληλοι θα είναι σαν να χάνουν 30 με 40 χρόνια εμπειρίας από το επάγγελμά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News