Ούτε τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν ικανά να οδηγήσουν υψηλότερα τη Wall Street, καθώς τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, στο περιθώριο της νέας ανόδου της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου στα επίπεδα του 2,8%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,33% στις 34.450 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,21% στις 4.392 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,14% στις 13.351 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow σημείωσε μικρές απώλειες, χαμηλότερες του 0,5%, με τον S&P 500 να χάνει πάνω από 2% και τον Nasdaq σχεδόν 4%.

Σημειώνεται ότι οι αγορές είναι κλειστές την Παρασκευή, λόγω Μεγάλη Παρασκευής για τους Καθολικούς.

Σε επίπεδο τίτλων ο τραπεζικός είχε την τιμητική του σήμερα, καθώς υπήρξε πλήθος ανακοινώσεων για τα κέρδη του α΄3μηνου.

Η Goldman Sachs αν και άρχισε τις συναλλαγές με κέρδη, τελικά έκλεισε με απώλειες 0,5%, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, στα 10,76 δολάρια ανά μετοχή με τα έσοδα στα 12,93 δισ. δολάρια. Στο 1% περιορίστηκαν και τα κέρδη της Citigroup στο τέλος, αν και αυτή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,02 δολ. ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η Morgan Stanley έχασε άνω του 1% αφού ανέφερε πτώση κερδών. Η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,02 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 14,8 δισ. δολάρια. Στον -5% βρέθηκε και η Wells Fargo, αφού δεν ικανοποίησε με τα κέρδη της τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρέθηκε και η μετοχή του Twitter, η οποία αν και άρχισε με σημαντικά κέρδη, τελικά έκλεισε στο -1,9%. Και αυτό διότι ο Ίλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, με τη συνολική πρόταση να φτάνει τα 43 δισ. δολάρια. Ωστόσο, λίγο αργότερα ανέφερε ότι δεν “είναι σίγουρος” ότι μπορεί να καλύψει αυτήν την προσφορά και επεξεργάζεται ένα δεύτερο σχέδιο. .

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση σημείωσαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Απριλίου υπέβαλλαν αίτηση για τη λήψη τους 185.000 Αμερικανοί. Οι αιτήσεις για συνέχιση της λήψης επιδόματος ανήλθαν σε 1,475 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου, από τα 1,523 εκατ. την εβδομάδα που είχε προηγηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street