Πτωτικά έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς η Κίνα διέψευσε τις προσδοκίες των αναλυτών και δεν μείωσε τα επιτόκια προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, η οποία φαίνεται ότι πλήττεται από τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας βρίσκονται υπό πίεση από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα του Covid από την έναρξη της πανδημίας και καθώς η Σαγκάη παραμένει σε lockdown.

Σήμερα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,62% και ο Shenzhen έχασε 1,08%. «Οι κινεζικές μετοχές παρέμειναν υπό πίεση λόγω των ανησυχιών για το lockdown που σχετίζεται με τον Covid», δήλωσε ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην αυστραλιανή AMP. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Κίνα συνεχίζει να έχει προβλήματα διαχείρισης του κύματος Omicron με αποτέλεσμα το σκληρό lockdown στο πλαίσιο της πολιτικής των «μηδενικών κρουσμάτων».

Μολονότι οι επενδυτές ήλπιζαν για περισσότερη στήριξη πολιτικής, αυτή δεν ήρθε από την ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων. Η People Bank of China άφησε τα μεσοπρόθεσμα επιτόκια αμετάβλητα, παρά τις προσδοκίες για περισσότερα κίνητρα, δεδομένης της οικονομικής επιβράδυνσης που προκλήθηκε από τον Covid.

Σε άλλες αγορές, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,26%, ενώ ο Topix έχασε 0,64%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης περίπου 0,58%.

Οι αγορές του Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής, όπως και η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές