Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και οι καταναλωτές ήδη κάνουν έρευνα αγοράς για να δουν ποσό θα κοστίσει ο οβελίας.

Η Βαρβάκειος αγορά δεν θυμίζει με τίποτα τις ένδοξες ημέρες της. Η κίνηση είναι μειωμένη ενώ ο κόσμος που καταφτάνει σε αυτή κοιτάει τις τιμές και αποχωρεί αποκαρδιωμένος. Οι τιμές των προϊόντων όλο και αυξάνονται ενώ το πορτοφόλι των πολιτών όλο και “στεγνώνει”.

Οι τιμές της Βαρβάκειου ωστόσο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των πολιτών, καθώς οι αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο δεν αφήνουν επιλογές για πολλά έξοδα.

Οι τιμές στα σουπερμάρκετ μόλις ξεκίνησαν και οι πολίτες εκτιμάται πως θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι σε αυτά.

Την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν και στα σουπερμάρκετ όπου πωλούνται κυρίως εισαγόμενα κρέατα τα οποία φέτος είναι εξίσου ακριβά με τα ντόπια λόγω του μεταφορικού κόστους.

Όπως δηλώνει στο in ένας κρεοπώλης της Βαρβάκειου αγοράς, Δημήτρης Αλούπης “η κίνηση είναι μικρή για ούτως ή άλλως οι καταναλωτές περιμένουν τις προσφορές τον σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο”.

Όπως λέει και ο ίδιος, “δυσκολευόμαστε όλοι λόγω των υπερβολικών αυξήσεων, ωστόσο παρότι σε σχέση με πέρσι το κρέας έχει αυξηθεί δυο ευρώ στο κιλό, πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάμε καλύτερα”.

“Με 600 ευρώ το μήνα που παίρνουμε, με ενοίκια, ρεύμα και τόσο άλλα, πώς θα τα βγάλουμε πέρα;” αναρωτιέται ένας συνταξιούχος ο οποίος βρέθηκε στη Βαρβάκειο αγορά για να ρίξει μια ματιά στις τιμές.

Κάποιοι άλλοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους λέγοντας πως τα επιδόματα της κυβέρνησης δεν είναι αρκετά ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση.

Όλο και αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων

Οι τιμές στα προϊόντα είναι σχεδόν άπιαστες. Συγκεκριμένα, το κιλό το ντόπιο αρνί Α΄ ποιότητας πωλείται προς 13 με 14 ευρώ στη Βαρβάκειο, το ντόπιο κατσίκι 14 με 15 ευρώ, οι χοιρινές μπριζόλες 5,5 ευρώ και το χοιρινό χωρίς κόκκαλο για κατσαρόλα στα 5 ευρώ.

Υψηλές τιμές παρατηρούνται και σε κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σπληνάντερο και μαγειρίτσα, τα εντεράκια πωλούνται 6 ευρώ το κιλό, η φρέσκια αρνίσια συκωταριά από 8,5 ευρώ έως 12,5 ευρώ, το μοσχαρίσιο συκώτι στα 6 ευρώ, το κοτόπουλο παραμένει ακόμη στα 3,30 – 3,50 ευρώ και τα χωριάτικα λουκάνικα 6,5-8 ευρώ.

Στα τυριά, η φέτα από 8 ευρώ πωλείται πλέον 9,5 ευρώ το κιλό, γραβιέρα και κασέρι από 11,90 ευρώ στα 13 ευρώ το κιλό, το γιαούρτι από 3,50 στα 3,90 με 4 ευρώ και το βούτυρο γάλακτος από 12 ευρώ  στα 13 ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή του γάλακτος έχει αυξηθεί κατά 20 λεπτά το λίτρο σε διάστημα λίγων ημέρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα