Κατηγορίες κατά της Ουκρανίας και μίας μη κατονομαζόμενης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος υποστήριξε ότι οι χώρες αυτές βρίσκονται πίσω από μια σειρά ψευδών απειλών για βόμβες σε επιβατικά αεροσκάφη της Air Serbia.

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, περισσότερες από δώδεκα πτήσεις της Air Serbia αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Βελιγράδι ή τη Μόσχα λόγω απειλών για βόμβες, ενώ το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου εκκενώθηκε τουλάχιστον τρεις φορές.

«Ξένες υπηρεσίες (πληροφοριών) δύο χωρών το κάνουν αυτό. Η μία είναι χώρα της ΕΕ και η Ουκρανία είναι η άλλη», είπε ο Βούτσιτς χωρίς να παράσχει στοιχεία.

«Για λόγους αρχής»

Η Σερβία, η οποία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου και διατηρεί τακτικές πτήσεις προς τη Μόσχα. Σύμφωνα με το Βούτσιτς, το Βελιγράδι θα διατηρήσει την ίδια τακτική «για λόγους αρχής».

«Συνεχίζουμε αυτές τις πτήσεις κυριολεκτικά για λόγους αρχής, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε μια ελεύθερη χώρα και παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Μην αποφασίζετε για εμάς πότε θα ακυρώσουμε πτήσεις», είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Βελιγράδι στήριξε τρεις φορές ισάριθμα ψηφίσματα του ΟΗΕ που καταδίκαζαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ανέστειλαν τη συμμετοχή της στο κύριο σώμα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά