Mε μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με την αντίδραση της αγοράς να είναι διφορούμενη καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε οικονομική υποστήριξη για τομείς που πλήττονται από τα μέτρα κατά της Covid.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε ισχυρές απώλειες περίπου 2,4%, επιστρέφοντας στις συναλλαγές μετά τις αργίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα. Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν αφού οι αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν την Παρασκευή απαγόρευση της live μετάδοσης μη εξουσιοδοτημένων βιντεοπαιχνιδιών. Οι μετοχές της Bilibili υποχώρησαν 10,73% ενώ η NetEase έχασε 3,46%. Η Tencent επίσης σημείωσε πτώση 2,99% και η Alibaba υποχώρησε κατά 4,03%. Ο δείκτης Hang Seng Tech έκλεισε 3,88% χαμηλότερα.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να παραμείνει ασταθής καθώς οι εισηγμένες «συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθοδικές πιέσεις», δήλωσε η Winnie Wu της Bank of America Securities. Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με την ηπειρωτική Κίνα, για την οποία οι ανησυχίες είναι μεγάλες, λόγω της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων Covid», είπε. Η ηπειρωτική Κίνα εδώ και εβδομάδες μάχεται το πιο σοβαρό ξέσπασμα της Covid από την αρχική φάση της πανδημίας το 2020.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 0,38% χαμηλότερα, ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 0,726%. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την οικονομική στήριξη για βιομηχανίες, επιχειρήσεις και άτομα που έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της Covid-19. Η ανακοίνωση ήρθε αφού η Κίνα ανέφερε μεικτά οικονομικά στοιχεία, με τις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο να είναι χαμηλότερες από τις προσδοκίες.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,69% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,83%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε άνοδο 0,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης