Με μικρά κέρδη, αλλά και με ακόμη πιο χαμηλό τζίρο, το ελληνικό χρηματιστήριο ανοίγει τη νέα, βραχύβια, εβδομάδα, κατά την οποία οι εξελίξεις είναι ελάχιστες, αλλά η αναμονή του οίκου S&P την Παρασκευή μεγάλη.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,30% στις 921,72 μονάδες, δείχνοντας διαθέσεις να παραμείνει στη ζώνη των 920 μονάδων, μέχρι να επιστρέψουν οι συναλλαγές στο μέσο όρο της «κανονικότητας».

Πάντως η σημερινή εικόνα είναι κάτι παραπάνω από θετική, εάν αναλογιστεί κανείς και το αρνητικό διεθνές κλίμα και την γενικευμένη εκτίμηση της αγοράς ότι ο οίκος την Παρασκευή δεν θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή της στάσης του για την ελληνική οικονομία, “υπενθυμίζοντας” μάλιστα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Είναι άλλωστε κάτι που έχουν τονίσει αρκετοί αναλυτές μέχρι σήμερα, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ενόψει και της αργίας της Μ. Παρασκευής, το ΧΑ δείχνει ικανό να κρατήσει τη ζώνη, κόντρα μάλιστα και στο αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα. Μάλιστα, η ελληνική αγορά όχι μόνο γύρισε θετική από την αρχή τους έτους αλλά και υπεραποδίδει έναντι των άλλων δυτικών χρηματιστηρίων, εμφανίζοντας αμυντική στάση ακόμα και σε ημέρες πίεσης στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως η σημερινή.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή ξεχωρίζει με το άλμα του 3,3% που σημειώνει, με τις Λάμδα, Μυτιληναίο, Eurobank, ΟΤΕ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ να στηρίζουν το θετικό πρόσημο της αγοράς. Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ και η Aegean βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλητών, όπως και οι Motor Oil, Coca Cola και ΕΛΧΑ. Αρνητικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες