Στήριξη, αλλά και ώθηση, σε επιλεγμένους τίτλους βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρίσκεται στο μέσο αρκετών αργιών, δείχνει σήμερα να έχει ανεβάσει ικανοποιητικούς συναλλακτικούς ρυθμούς, δίνοντας το μήνυμα του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,76% στις 925,97 μονάδες, με τον τζίρο να έχει φτάσει ήδη τα 40 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η αγορά να περιμένει από την οικονομία να ρίξει ρυθμούς λόγω των αυξημένων τιμών καταναλωτή και της πολεμικής αβεβαιότητας, ωστόσο η εικόνα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν είναι όσο ανησυχητική αναμενόταν. Τα έσοδα από φόρους ήταν αυξημένα, στοιχείο που δείχνει ότι ακόμη η κατανάλωση δεν έχει επηρεαστεί από το πληθωριστικό κύμα που έχει χτυπήσει και την Ελλάδα.

Τόσο τα στοιχεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του έτους έχουν ενισχύσει την ανθεκτικότητα της ελληνικής αγοράς. Και αυτή είναι ο βασικότερος παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες υπέρ της συνέχισης της ανόδου του ΧΑ, προς τα επίπεδα των 930 μονάδων αφενός και των 955 μονάδων αφετέρου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή ξεχωρίζει με το +6,82%, με τον Μυτιληναίο, την Εθνική, τη ΓΕΚ Τέρνα, τον Τιτάν και τον Σαράντη να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη.

Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί κατά 2,01%, με τις ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Quest, Jumbo, Λάμδα, Βιοχάλκο και ΟΤΕ να ακολουθούν με μικρές απώλειες.

Societe Generale: «Βλέπει» είσοδο της Εθνικής στους βασικούς δείκτες της MSCI

Σημαντικά κέρδη σημειώνει αυτή την ώρα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με την Société Générale να εκτιμά πως συγκεντρώνει (η μετοχή) πιθανότητες να ενταχθεί στην βασική σειρά των δεικτών της MSCI, κατά την επικείμενη εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του οίκου στις 12 Μαΐου, με τις όποιες αλλαγές να τίθενται σε ισχύ με βάση το κλείσιμο των μετοχών στις 31 Μαΐου.

Παράλληλα αναμένει, τη διαγραφή της μετοχής της Jumbo, η οποία θα ενταχθεί στην σειρά των δεικτών μικρής κεφαλαιοποίησης, μία πρόβλεψη πάντως που δεν επιβεβαιώθηκε κατά τις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Société Générale, αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, αναμένονται καθαρές εκροές κεφαλαίων 81 εκατ. ευρω από την Jumbo και καθαρές εισροές 102 εκατ. ευρω στην Εθνική, με αποτέλεσμα το θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να οδηγήσει σε οριακή αύξηση του ειδικού βάρους της ελληνικής αγοράς στους δείκτες των αναδυομένων αγορών.

Σήμερα, ο βασικός δείκτης MSCI Greece Standard, περιλαμβάνει τις μετοχές των ΟΤΕ (ειδικό βάρος 25,2%) , ΟΠΑΠ (18,8%), Eurobank (18,6%), Alpha Bank (16,8%), ΔΕΗ ( 10,8%) και Jumbo (9,9%).

Να σημειωθεί, πως άλλοι αναλυτές, θεωρούν πως και η μετοχή της Μυτιληναίος συγκεντρώνει πιθανότητες να ενταχθεί στην βασική σειρά των δεικτών της MSCI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες