Με τον τραπεζικό κλάδο, ιδίως την Alpha Bank, να ηγείται, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ικανό να διαπεράσει με αποφασιστικότητα σήμερα την αντίσταση των 930 μονάδων και να ανοίξει το δρόμο προς το ψυχολογικό όριο των 950 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1% στις 935,65 μονάδες με τον τζίρο μάλιστα πάνω από τα 130 εκατ. ευρώ, λόγω φυσικά και του πακέτου στον Μυτιληναίο.

Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου μετά από αρκετές ημέρες εσωστρέφειας και να έχει πάρει τα ηνία για τη συνέχιση της ανάκαμψης της αγοράς, η οποία ήδη λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από σχεδόν ένα μήνα ήταν στα επίπεδα των 860 μονάδων. Ο Απρίλιος μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί κρίσιμος μήνας, ενώ από τότε που άρχισε το ΧΑ έχει σημειώσει μόλις τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, και αυτές μικρής έκτασης.

Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όπως τονίζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, είναι η εναλλαγή των ανοδικών τίτλων, με την αγορά να επιτρέπει τις εσωτερικές διορθώσεις δίχως να διακόπτει το ανοδικό της σερί. Η σταδιακή μάλιστα αύξηση του τζίρου επιβεβαιώνει και την επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος, σε μια περίοδο που το κλίμα στις μεγάλες αγορές της Δύσης είναι αρνητικό.

Έτσι σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank ξεχωρίζει με το άλμα του 6,60% που σημειώνει, με τις Πειραιώς, Eurobank, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Βιοχάκο, Titan, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Λάμδα να συμβάλουν στην ανοδική κίνηση της αγοράς. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο -1,10% και την Jumbo στο -1,46%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες