Οι Ρώσοι παίκτες δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν φέτος στο Wimbledon λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής αθλητικής ιστοσελίδας Sportico.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το All England Lawn Tennis Club (AELTC), το οποίο διοργανώνει το Grand Slam στο χορτάρι, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για τη συμμετοχή παικτών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι διοργανωτές είπαν ότι σχεδιάζουν να ανακοινώσουν μια απόφαση στα μέσα Μαΐου πριν από την προθεσμία συμμετοχής για το τουρνουά, που είναι από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Τι θα γίνει με τον Μεντβέντεφ

Η απαγόρευση των Ρώσων παικτών θα εμπόδιζε το νούμερο δύο του κόσμου Ντανιίλ Μεντβέντεφ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που κατατάσσεται στην όγδοη θέση, να αγωνιστούν στην κλήρωση ανδρών. Η Anastasia Pavlyuchenkova είναι 15η στην κατάταξη των γυναικών.

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον ότι δεν είναι σαφές εάν παίκτες από τη Λευκορωσία θα τιμωρηθούν επίσης.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν αποκλειστεί από διεθνείς αγώνες μετά την εισβολή.

Μεμονωμένοι αθλητές

Και οι μεμονωμένοι παίκτες επιτρέπεται να αγωνίζονται σε περιοδείες αλλά όχι με το όνομα ή τη σημαία της χώρας τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Shamil Tarpischev δήλωσε στην εφημερίδα Sport Express της χώρας ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

«Νομίζω ότι αυτή η απόφαση είναι λάθος, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα», είπε ο Ταρπίτσεφ. «Η (Ρωσική) Ομοσπονδία Αντισφαίρισης έχει ήδη κάνει ό,τι μπορούσε.

«Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό, αλλά θα πω ότι αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τους αθλητές… Εργαζόμαστε για την κατάσταση, μόνο αυτό μπορώ να πω».

Είναι η πρώτη φορά που το Wimbledon απαγορεύει την συμμετοχή σε αθλητές από χώρες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν δεν επιτρεπόταν να αγωνιστούν παίκτες από τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Αντιδράσεις από την Ουκρανία

Νωρίτερα, οι Ουκρανές παίκτριες Ελίνα Σβιτόλινα και Μάρτα Κοστιούκ εξέδωσαν ανακοινώσεις ζητώντας την πλήρη απαγόρευση των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από διεθνείς διοργανώσεις.

Ο βρετανός υπουργός Αθλητισμού Νάιτζελ Χάντλστον δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα αισθανόταν άνετα με έναν «Ρώσο αθλητή που θα φέρει τη ρωσική σημαία» και θα κερδίσει το Γουίμπλεντον στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι