Με βουτιά που έφτασε το 2% έκλεισαν οι κινεζικοί δείκτες, επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις ασιατικές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση της πανδημίας Covid στην Κίνα.

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν απώλειες σε περιφερειακό επίπεδο, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί περισσότερο από 2% ενώ ο Shenzhen έχασε 2,95%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 1,64%.

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας πετρελαίου CNOOC, ωστόσο, αυξήθηκαν περισσότερο από 30% από την τιμή έκδοσής τους καθώς έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά της Σαγκάης. Οι μετοχές της CNOOC που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περισσότερο από 2%.

Οι επενδυτές προσδοκούν την υποστήριξη πολιτικής από τις κινεζικές αρχές, καθώς η ηπειρωτική χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό κύμα Covid από το αρχικό ξέσπασμα το 2020. Η αυστηρή πολιτική της για μηδενικά κρούσματα Covid έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας.

Στις υπόλοιπες αγορές ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 1,23% στις 27.553,06 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,67% στις 1.928 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε κέρδη 0,35% και έκλεισε στις 2.728,21 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης