Ο ετήσιος στην ευρωζώνη τον Μάρτιο 2022 ανήλθε στο 7,4% από 5,9% που ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με το 7,5% που ήταν η αρχική μέτρηση στις αρχές Απριλίου. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν μόλις 1,3%.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πληθωρισμός ανήλθε σε 7,8% τον Μάρτιο, από 6,2% τον Φεβρουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (4,5%), τη Γαλλία (5,1%) και την Πορτογαλία (5,5%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (15,6%), την Εσθονία (14,8%) και την Τσεχία (11,9%). Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δύο κράτη μέλη και αυξήθηκε σε είκοσι πέντε.

Τον Μάρτιο, η υψηλότερη συμβολή στον πληθωρισμό της ευρωζώνης προήλθε από την ενέργεια (+4,36 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ ακολούθησαν οι υπηρεσίες (+1,12 π.μ.), η κατηγορία τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (+1,07 π.μ.) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,90 π.μ.).

Η Ελλάδα κατέγραψε πληθωρισμό 8%, ένα ποσοστό που την κατατάσσει στην 13η θέση σε επίπεδο ΕΕ και πιο πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό πληθωρισμό (7,4%). Να σημειωθεί ότι πέρσι τον Μάρτιο η χώρα μας είχε καταγράψει αρνητικό πληθωρισμό 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γιατί η Gen Z δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά – Ποια προσόντα ψάχνουν οι εργοδότες
Διεθνή |

Γιατί η Gen Z δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά – Ποια προσόντα ψάχνουν οι εργοδότες

Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι οι εταιρείες είναι δυσαρεστημένες με τις νέες προσλήψεις της Gen Z και ενδέχεται να αποφύγουν στο μέλλον την πρόσληψη πρόσφατων αποφοίτων.