Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από την κατακόρυφη πτώση που σημείωσε η Wall Street, ενώ υπήρξαν κάποιες στηρίξεις από τις δηλώσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 0,37% υψηλότερα, ενώ ο Shenzhen υποχώρησε κατά 0,153%. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα διατηρήσει συνετή νομισματική πολιτική και θα αυξήσει τη στήριξη για την οικονομία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Yi Gang στο πλαίσιο του ετήσιου φόρουμ του Boao για την Ασία. Ο Yi είπε ότι η προτεραιότητα για τη νομισματική πολιτική της Κίνας είναι η διασφάλιση σταθερών τιμών, ειδικά στα τρόφιμα και την ενέργεια.

Τα σχόλια του Yi έρχονται καθώς οι επενδυτές αναζητούν σημάδια υποστήριξης από τις κινεζικές αρχές, την ώρα που πληθαίνουν οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας Covid.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,24% χαμηλότερα, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο -2%. Οι μετοχές των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών Tencent και Alibaba υποχώρησαν 1,95% και 1,59%, αντίστοιχα.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 1,63% στις 27.105,26 μονάδες καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group υποχώρησαν 3,01%. Ο δείκτης Topix έχασαν 1,19% στις 1.905,15 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε 0,82% χαμηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές